Roger Francis Peterson

Roger Peterson is op 1 december 1980 geboren op Aruba. Op zijn 6e zong hij in een kerkkoor, wij kennen waarschijnlijk van zijn optreden in Idols, of als leadzanger van de band Intwine.

Carriere

Tijdens zijn leven op Aruba speelt hij is verschillende bandjes. Toen hij in 2000 zijn VWO-diploma op Aruba had gehaald, besloot hij naar Nederland te gaan om daar verder te studeren. In eerste instantie was het de bedoeling sociologie te gaan studeren, maar zijn artiestenbloed kroop waar het niet gaan kon. Hij koos uiteindelijk toch voor de rockacademie. In 2001 ontmoette Roger Jacob Streefkerk (gitaar) en Touché Eusebius (basgitaar). Met z’n drieen sloten ze zich aan bij de band Orange Grove. In hetzelfde jaar besloot het drietal zich te gaan richten op een eigen band en met aanvulling van Kevin Hissink (gitaar) en Erwin Gielen (drums) was Intwine geboren.

Idols

In 2002 deed Roger mee aan het eerste seizoen van Idols waar hij zich wist te plaatsen bij de laatste 10. Hij weigerde echter het door Idols verplichte contract te tekenen waardoor hij noodgedwongen de show moest verlaten. Roger is de show echter wel dankbaar, de show heeft geïnvesteerd in de beroemdheid van de band.

Intwine

Intwine scoorde in haar bestaan 5 Top-40 hits waarbij ‘Happy’ en ‘Cruel Man’ de hoogst genoteerden waren. In de negen jaar van bestaan bracht de band 4 albums uit. Het debuutalbum, ‘Intwine’, betekende voor de band een groei aan populariteit, en de band trad op op diverse muziekfestivals in Nederland. Na dit album volgde in 2004 ‘Perfect’, waarvoor de band een 3FM Award kreeg.

Op het album ‘Phyrrhic Victory’ laat de band zich van een heel andere kant zien. Het wordt omschreven als sobere rock zonder teveel franje. Dit album werd in 2006 gelanceerd, maar omdat de platenmaatschappij geen geld had voor promotie, verkocht de band haar cd’s bij concerten. Het laatste album ‘Kingdom of Contradiction’ werd in 2009 op de markt gebracht met oude nummers in een nieuw metal-jasje. Dit is helaas het laatste studioalbum van de rockband.

Einde

Op 16 oktober 2010 besluit de band uit elkaar te gaan door middel van een korte mededeling op hun website. Waarom de band uit elkaar is gegaan, is tot op heden onduidelijk. Intussen woont en werkt Roger weer op Aruba.