Het einde van de band

Lees ook:  Wie waren Intwine?

In 2002 nam Roger Peterson een beslissing en deed mee aan Idols. Dit was het begin van Intwine. Hij is namelijk de leadzanger en heeft de band opgericht. Intwine is vooral bekend om liedjes zoals ‘Happy?’ en ‘Cruel Man’.

Samen hebben Intwine nog veel meer liedjes gemaakt en hebben ze vier albums geproduceerd. In 2006/2007 hield Intwine een tour onder de naam ‘Rumshop Sessions’. Dit was een speciale akoestische tour. De titel ‘Rumshop Sessions’ is afgeleid van ‘rum shops’, populair in het Caraïbisch gebied vanwege de verkoop van alcoholische dranken en goede sigaren, maar vooral ook door de lokale muziek die er klinkt. De groep gaat met deze tour alle theaters af in Nederland en keert Intwine terug naar haar Caribische achtergrond. Liedjes van verschillende albums worden uitgevoerd in akoestische versie en krijgen een soul-, salsa- of reggaetintje mee.

In 2009 verschijnt het laatste album van Intwine, maar op 19 juni 2010 was de release van de EP ‘The Original Acoustic Rumshop Sessions Vol I, waarop zowel de studio-opnames als de live-registraties van de Rumshop Session-shows te vinden waren. Na deze release vertelt de groep dat ze nog van plan zijn om een nieuw album te maken en zijn ze al bezig met de voorbereidingen, maar echter op 16 oktober 2010 maken de leden van Intwine via hun website bekend dat ze uit elkaar gaan. Dit deden ze met een korte mededeling, namelijk: ‘Na bijna een decennium muziek te hebben gemaakt, moeten wij helaas aankondigen dat het doek is gevallen voor Intwine.’ Verder bedankte de groep iedereen die er voor hun was en bedankten ze ook de fans. Echter is het nog steeds niet duidelijk waarom de groep uit elkaar is.

Er is nu ook niets meer te horen van Roger Peterson en hij is ook niet solo gegaan na het verval van Intwine. Waarschijnlijk is hij helemaal gestopt met zingen, of in ieder geval doet hij het niet meer professioneel. Tegenwoordig horen we nog maar weinig meer iets van de leden van Intwine en waarschijnlijk zullen we ook niets meer van ze horen. Dit is erg jammer, want het was een goede band. Toch heeft de band vier mooie albums kunnen uitbrengen en een mooie tour kunnen maken. Misschien waren ze tevreden met wat ze hadden bereikt en dachten ze dat dit een mooi punt was om te stoppen.