geschiedenis

Intwine is een rockband uit Nederland. De band werd in 2001 opgericht. De leadzanger van de band is Roger Peterson. De band is ontstaan door vijf studenten uit Tilburg. Alle leden van de band zaten op de Rockacademie in Tilburg. De bassist Edsel en de gitarist Jacob Streefkerk kenden elkaar al uit hun jeugd. De leadzanger Peterson kwam er tijdens hun studententijd bij. Voor het ontstaan van de band Intwine, zongen zij samen met de reggaeband Orange Grove. Hier schreven zij nummers, en traden voornamelijk op in Tilburg en Eindhoven.
In 2001 verlieten zij Orange Grove en kwamen ze samen om te brainstormen over een eigen band. Dit betekende het begin van Intwine.


Roger Peterson werd in 2002 bekend door het televisie-programma Idols. stapte in 2002 uit het tv-programma, omdat hij weigerde het contract van Idols te tekenen. In het tv-programma zou het niet zijn toegestaan eigen nummers te schrijven en met deze nummers op te treden. Nadat Peterson uit Idols was gestapt, scoorde hij met zijn band Intwine vijf hits. Door het tv-programma heeft Peterson voor veel bekendheid gezorgd, wat onder andere zorgde voor de grote hits van Intwine.
De allereerste single van Intwine is “Happy?” en kwam voor het eerst uit in 2003. Het nummer werd een hit in Nederland en België. Na de komst van de eerste single stond de rockband al snel op grote Nederlandse podia en festivals. Als kers op de taart werd de band in 2003 genomineerd voor de TMF Awards en een Ediston. Eind van dit succesvolle jaar speelde de band in een uitverkocht Ahoy.
In 2003 verliet de drummer Erwin Gielen de band. Hij werd vervangen door Jeremy Bonarriba. In 2004 en 2005 gaat het alleen maar beter met de Nederlandse band. In 2005 ontvangen zij een 3FM Award voor hun album Perfect.

Later besluit de band na tien jaar muziek te hebben gemaakt, uit elkaar te gaan.